به دست آوردن دانش و کسب اطلاعات همواره نیاز بشر بوده است. مطالعه، غذای ذهن انسان است؛ حقایق و داده های آماری و تحلیل کارشناسان و متخصصان، نشان داده است که هر چه دانش انسان در زمینه ی خاصی بیشتر باشد، انگیزه ی بیشتری نیز برای یادگیری پیدا می کند. اما اینکه راهی باشد تا مخاطبین دقیقا آنچه را که شما می خواهید به آن ها انتقال دهید را متوجه شوند، باعث می شود تا شما بتوانید بر عقاید و تصمیم گیری های آن ها تاثیر گذار شوید. موضوع این است که از چه روشی استفاده کنیم تا بتوانیم اطلاعات را به طور موثری انتقال دهیم. اینفوگرافی یکی از راه های انتقال اطلاعات به طور بسیار کاربردی و موثر می باشد که در این مقاله قصد داریم در مورد کاربرد اینفوگرافی برای شما عزیزان نکاتی را بیان کنیم.
از آنجایی که قوه ی دیداری یکی از قوای اصلی انسان است، در روش اینفوگرافی، از به تصویر کشیدن مطالب استفاده کرده اند تا با تمرکز بر قوه ی بینایی، پیام اصلی را به مخاطبان برسانند. این علت اصلی استفاده از اینفوگرافی است که باعث درک بهتر مطالب خواهد شد. در واقع استفاده از این روش، نمایش دادن حقایق و رویکرد ها را با استفاده از نمودارهای گرافیکی، بسیار آسان ساخته است.
اطلاعات گرافیکی که در طی چند دهه ی پیش به نام اینفوگرافی شناخته شده است، به عنوان روشی معمول برای تصویر سازی دیتا با استفاده از عکس، تصاویر، آیکون ها، نمودارها و دیگر آیتم های تصویری شناخته شده است. به مرور با محبوبیت اینفوگرافی، طراحان سعی کردند به طور فعال و بسیار خلاقانه تر کار خود را در این زمینه ادامه دهند. آنها اینفوگرافی را به عنوان یک پلت فرم برای ارائه پیام های مفید و نمایش تصاویر با وضوح بیشتر و حفظ اطلاعات به صورت دقیق تر، استفاده نمودند. جالب است بدانید، میزان اطلاعاتی که روزانه به واسطه ی اینفوگرافی، تولید و منتقل می شود، حیرت انگیز است.
در نتیجه ی استفاده از این شیوه ی ارتباطی، انتقال و دریافت محتوای تغییر پیدا کرد. اما عوامل متعددی می توانند در میزان درک این اطلاعات تاثیرگذار باشند. امروز مسئله این نیست که چگونه اطلاعات را بدست آوریم، بلکه چگونگی فیلتر کردن داده ها و اینکه چگونه می توان آن را حفظ و جذب کرد، از اهمیت بیشتری برخوردار است که در ادامه به این عوامل اشاره خواهیم کرد.
ضرورت و کاربرد اینفوگرافی
اینفوگرافی(Infographics) انتخاب اطلاعات مفید را برای شما آسان می کند
Infographics باعث می شود تا کاربر به راحتی اطلاعات ارائه شده را درک نموده و به خاطر نیز بسپارد. اینفوگرافی ، ترکیب خوبی از متن، تصاویر و سایر عناصر بصری است که به شما کمک می کند تا توجه خوانندگان را بر روی واقعیت های مهم متمرکز نمائید. علاوه بر این، خواننده می تواند به سرعت تصمیم بگیرد که بخش خاصی از اطلاعات را نادیده بگیرد یا برای درک جزئیات بیشتری در مورد آنها تلاش بیشتر نماید.
اینفوگرافی(Infographics) اطلاعات را به صورت موثرتری ارائه می دهد
مطالعات نشان داده است که، به طور متوسط ما فقط حدود 20٪ از کلمات را، درطی یک بازدید در یک صفحه وب ، می توانیم ببینیم. در واقع، ما بیشتر تمایل داریم که در آن واحد تمام مطالب را بتوانیم بخوانیم و حداکثر اطلاعات مفید را نیز در کوتاه ترین زمان ممکن استخراج کنیم. به اشتراک گذاری داده های ساخت یافته با استفاده از گرافیک تعاملی، راهی مناسب است برای جمع آوری حجم زیادی از اطلاعات و امکان مرور آن ها در کوتاه ترین زمان ممکن برای مخاطبان فراهم می کند. همچنین به مخاطب کمک می کند تا بتواند تضادها را در ذهن خود از بین برده و بر مهم ترین حقایق ارائ شده در اینفوگرافی، تمرکز نماید.
اینفوگرافی(Infographics) برابر است با : مقایسه ی دیدن در برابر خواندن
تفکر بصری عبارتست از توصیف کلمات به صورت یکسری تصاویر. مطالعات نشان داده است که ما در یک نگاه تنها 80 درصد مطالب را می بینیم، 20 در صد آن را می توانیم بخوانیم و 10درصد آن را قادریم تا به ذهن بسپاریم. این بدان معنی است که اکثر افراد از طریق تصاویر و سایر عناصر بصری، بهتر می آموزند و بهتر نیز مطالب را به ذهن می سپارند و این مهم ترین کاربرد اینفوگرافی است.
سازگار با کانال های ارتباطی جدید
بر اساس تحقیقاتی که به عمل آمده، کاربران اینترنتی که با استفاده از موبایل کار انجام می دهند، بسیار رو به افزایش است. بنابراین نیاز است تا محتواایی ساخته شود که به آسانی در دستگاه های موبایل و تبلت قابل مشاهده باشد و اینفوگرافی نیز یکی از همان انواع داده می باشد.
به این ترتیب با دانستن موارد فوق، متوجه ضرورت و لزوم کاربرد اینفوگرافی خواهید شد. از توجه و همراهی شما تا پایان این مقاله از شما سپاسگزاریم. لطفا هر گونه سوال یا مشکلی را با همکاران ما در تیم مهندسی مکعب هوش و نقش در میان بگذارید.
بیشتر بخوانید :
معرفی بهترین ابزارهای اینفوگرافی
طراحی اینفوگرافیک (Infographic design)
Leave A Comment